Armeens projectkoor Tsirani tsar

Een Amsterdams koor met een Armeens geluid

Op zaterdagavond 29 juni 2024 presenteert Armeens koor en ensemble Tsirani tsar in de Oranjekerk in Amsterdam haar programma "Kleuren van Armenië" 

Lyrische liederen, en passievolle dansliederen – het komt allemaal voorbij in dit caleidoscopische programma. Tsirani tsar neemt het publiek mee op een muzikale reis door het Armenië van toen en van nu. Van het koninkrijk Cilicië aan de middellandse zee naar de huidige hoofdstad Jerevan, van de vlaktes van Muš naar de top van de heilige berg Ararat. Het dierbare vaderland wordt bezongen, en natuurlijk ook de liefde - en als het even kan tegelijkertijd. De liederen worden afwisselend uitgevoerd door het hele koor, kleine groepen, en/of met diverse solisten. Een kleurrijk geheel!

Tsirani tsar is in 2022 opgericht door dirigent Ivo Boswijk in samenwerking met de Armeense qanûn-virtuoos Ruzanna Hakobian. Het koor bestaat uit 26 geschoolde amateurzangers en semi-professionals en wordt behalve op qanûn begeleid door gitaar, diverse blaasinstrumenten, percussie en contrabas.

Wanneer: Zaterdagavond 29 juni

Wat:             “Eigen” concert
Aanvang:      20:00 uur (zaal open 19:30 uur)
Waar:           Oranjekerk, Van Ostadestraat, Amsterdam

Kosten:        € 16,50 per ticket
Reserveren: 2024-06-29 Amsterdam

Of scan de QR code:In het najaar van 2024 zijn we uitgenodigd om concerten te geven in Den Haag, Antwerpen en Brussel, informatie kunt u (zodra beschikbaar) hier vinden.
Voorjaar 2025 gaan we weer op tournee naar Armenië.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram